Placinta cu mere

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 5 Iun 2010 | 11936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta(450 g)
  • ulei pentru uns foile(unt topit)
  • aprox 1 kg mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • unt cat o nuca
  • 6 linguri zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Umplutura:

merele se curata,se dau pe razatoare,se amesteca cu zahar si scortisoara si se pun pe foc la calit impreuna cu untul.Se lasa la racit

 Taiem foile dupa marimea tavii(eu am avut 33/23).Eu am facut cu 4 straturi de foi a cate 4 foi(ultimul l-am format di resturile ce au ramas dupa ce am decupat).Se unge fiecare foaie cu ulei/unt topit si se pun in tava unsa cu ulei,se continua cu un strat de mere,4 foi unse cu ulei,mere,4 foi unse,mere,foi unse si se da la cuptor.pana se rumeneste.Cat este calda se toarna peste placinta un sirop din 100 ml apa,2 linguri zahar si esenta de vanilie.
Se lasa sa se raceasca si se proportioneaza.Se serveste cu zahar pudra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura spumoasa